ВИДЕО: Радо Владимиров влезе във финалната четворка на Vimax Open 2024

22.06.2024

Радо Владимиров си спечели място във финалната четворка на първия Grand Slam - Vimax Open 2024 с награден фонд над 2500 лв. Снощи на централния корт на БНТЦ той отстрани Милен Георгиев с 6:2 6:3 и така се класира за полуфинала, където го очаква Борис Генков от пловдивския шампионат.

“Досега не съм играл с Генков. Гледал съм го и е доста приятен и интересен играч. Щом е стигнал до финалите на Големия Шлем, значи нивото му е високо.”, сподели Радо след двубоя с Милен, който можеш да гледаш на запис по-долу.

Останалите полуфиналисти

Останалите полуфиналисти са Марк Хаджижеков “Генералът”, бившият No.1 Едиз Батран и както вече споменахме Генков, който пътува за всяка среща от Пазарджик. Водачът в схемата Марк се класира за полуфиналите, след като елиминира петия в схемата Станислав Ников с 6:4, 6:4 и така защити точките си от миналата година. За място на финала той ще се изправи срещу Едиз Батран “Алигатора”, който победи Мартин Дамянов с 6:4 6:1. Полуфиналът между Хаджижеков и Батран е насрочен за тази вечер от 18:30 ч. на централния корт в Борисовата градина. А по-долу има запис от ¼ финала на Марк и Станислав, който предавахме на живо в YouTube.

В сблъсъка между Пазарджик и София Борис Генков надигра Петьо Борисов. С класирането си за полуфиналите Генков има всички шансове да влезе в осмицата на Финалния Мастърс през декември. Тепърва предстоят и още турнири в пловдивския шампионат, където той ще оглави класирането след Vimax Open 2024. Запис от двубоя на Борис и Петьо, можеш да видиш по-долу, а тази вечер след срещата на Марк и Едиз, той излиза срещу Радо Владимиров за място на финала. Дали Радо ще успее да защити титлата си от миналата година, предстои да видим. Напомняме, че Grand Slam-a дава двойно повече точки на участниците и победителят ще прибави 2000 точки към актива си, което може сериозно да размести ранглистата.

Програма за днес, 22 юни

Ще предаваме на живо и двете финални срещи, а съдията на стол е Елена Андовнова. Първо от 18:30 ч. излизат Марк Хаджижеков и Едиз Батран, на Централен корт. А веднага след тях не преди 20:00 ч. - Борис Генков срещу Радо Владимиров.

Очакваме ви на кортовете на Национален Тенис Център, ако не - ще се видим в YouTube!

*Благодарим на спонсорите ни, които подкрепят Vimax Open 2024 - Vimax, Bosch, Sat Sport, Profirms!

Последни новини
Първи финал и първа титла за Йордан Петров при начинаещите (видео)21.10.2024

Йордан Петров покори златото на BNTC Night, след като надви Да̀ниел Кристенсен на финала на вечерния...