"Алигаторът" е първият полуфиналист на Vimax Open

19.06.2024

Едиз Батран е първият полуфиналист в горната част на схемата на Vimax Open / Grand Slam. “Алигаторът” продължава своя поход, след като на четвъртфинала снощи преодоля поставения под #6 Мартин Дамянов. Двубоят между двамата започна доста равностойно, но напрежението в един момент си каза думата и дори си размениха реплики. Това определено оказа влияние на играта им, но в крайан сметка Батран успя да затвори мача в два сета при 6:4 6:1.

“Това ми е първият турнир за сезона и влезнах без самочувствие. След всеки мач обаче натрупвах увереност и игрови ритъм. Мисля, че днес играх качествен тенис и диктувах играта. Започнахме двубоя 50/50, но учудих себе си и играх много добър тенис. Най-вероятно за следващите срещи ще съм аутсайдера, но така ще ми е по-лесно.”, сподели “Алигаторът” след победата над Марто Дамянов. Интервю с двамата можеш да видиш тук.

Четвъртфинал - Хаджижеков срещу Ников на живо

На полуфинала, двукратният Мастърс шампион - Едиз Батран ще срещне победителя от двубоя между Марк Хаджижеков и Станислав Ников. Марк стигна до тук след като първо записа трудна победа срещу Марин Нейков от Асеновград… дълго ще говорим за тази битка. А снощи на съседния корт до Батран и Дамянов, Хаджижеков се наложи над Милослав Марчев с 6:3 6:4.

На ¼ финала Марк очаква сериозна съпротива от Станислав Ников, който до момента записа две победи. Първият кръг на основната схема го срещна с Ники Илиев на Централния корт, а двубоят между тях завърши при 6:2 6:2. Ников надигра и над втория си опонент Симеон Аданов, въпреки че изоставаше с 4:1 и в двата сета. При краен резултат 7:5 7:5 срещу Аданов, Светослав излиза довечера на ¼ финал срещу No.1 Хаджижеков. Ела да подкрепиш своя фаворит от 20 ч. на корт 6 в Борисовата, а ако прохладата вкъщи ти е по-приятна, ще се видим в YouTube. Абонирай се за канала ни, за да не изпуснеш двубоя за място на полуфинала на първия Grand Slam.

Другите полуфинали

Веднага след ¼ финала на Марк и Светослав, но не преди 21 ч., на корта ще излязат Петьо Борисов и Борис Генков от Пазарджик, последният представител от пловдивския шампионат. Двамата не са играли до момента, но очакваме сериозна битка и ще предаваме двубоя на живо. Напомняме, че всички срещи от тази фаза на Vimax Open 2024 се играят със съдия на стол Елена Андонова.

В другия четвъртфинал полуфинал ще станем свидетели на битката между Милен Георгиев и поставения под #2 Радо Владимиров. Снощи Милен се наложи над Александър Огойски с категоричното 6:1 6:0, а първата си победа в основната схема записа срещу квалификанта Радо Шавов. От своя страна, Радо достигна до тази фаза след като надигра последователно Иван Андреев с 6:0 6:3, а след това и Мартин Михайлов при 6:4 6:1. 

🎾 А ето и цялата програма за днес:

20:00 ч. - Марк Хаджижеков срещу Станислав Ников, корт 6, на живо в YouTube
не преди 21:00 ч. - Борис Генков срещу Петьо Борисов, корт 6, на живо в YouTube

Ще се видим довечера на кортовете или онлайн!

*Благодарим на спонсорите ни, които подкрепят Vimax Open 2024 - Vimax, Bosch, Sat Sport, Profirms!

Последни новини
Първи финал и първа титла за Йордан Петров при начинаещите (видео)21.10.2024

Йордан Петров покори златото на BNTC Night, след като надви Да̀ниел Кристенсен на финала на вечерния...