Финалистите на 18.82 Winter Night са начинаещите Славов и Филипов

12.02.2024

Ясна е финалната двойка на 18.82 Winter Night за начинаещи. Мартин Славов и Кристиян Филипов ще се борят за титлата и 25 точки за националното класиране. Интересното е, че и двамата са част от Интерактив Тенис по-малко от 5 месеца, но показват страхотен хъс и потенциал за развитие.

Изгряващата звезда Кристиян Филипов

Кристиян Филипов стана част от общността ни през октомври 2023 г., но вече е #288 в националното класиране с една титла от Barocco Next Gen в София и един полуфинал на Kifte Open в Пловдив. Представянето му на настоящия турнир за начинаещи 18.82 Winter Night е повече от похвално, а до финала стигна с три победи.

Първият му опонент беше един от най-активните тенисисти в Интерактив Тенис, #99 в ранглистата - Даниел Стефанов. Двубоят между двамата беше изключително оспорван от самото начало. Даниел поведе в първата част с 2:4, но Кристиян успя да се наложи категорично във втората с 4:0. Крайният резултат от срещата стана ясен след шампионския тайбрек, където Филипов успя да запише 10 точки срещу само 4 за Стефанов.

Подобна беше ситуацията и на четвъртфиналите, където Петър Драмов даде стабилен отпор на финалиста. Драмов се бореше за всяка точка, но времето не стигна за двусетов мач и те приключиха двубоя с тайбрек при резултат 36:48, а Кристиян продължи към полуфиналите. Там той надви категорично Тихомир Минчев с 1:4 0:4. Това е втори полуфинал за Минчев за този сезон, като в първия той бе надигран от Танко Танев, победителят на януарския турнир за начинаещи на кортовете на ТК “15:40”.

👉 Запиши се на 18.82 Winter Night / Начинаещи до 17 февруари.


Така Кристиян Филипов достигна до втори финал, но предстои да видим дали ще спечели и втора титла от срещата с другата изгряваща звезда на Интерактив Тенис - Мартин Славов.

Страхотен старт на сезона за Мартин Славов

Мартин Славов показва страхотен прогрес последните два месеца, след като през януари стигна до финал на 15:40 Winter Night за начинаещи. В последния двубой малко не достигна на Славов и той бе надигран от победителя Танко Танев с 4:2 4:1.

В настоящия турнир, Славов си осигури място на финала срещу Кристиян Филипов, след като отстрани последователно Емил Пенев с 4:0 4:2 и полуфиналиста Александър Ялнъзов с 4:2 4:1. Преди по-малко от седмица Ялнъзов спечели друг турнир за начинаещи 18.82 Next Gen.

Пожелаваме успех на Кристиян Филипов и Мартин Славов на финала. Срещата между двамата е насрочена за понеделник, 12 февруари от 21:00 ч. на кортовете на софийския ТК “18.82”. Всички любители са добре дошли да гледат надпреварата!

Ела на следващия турнир за начинаещи

Остават последни 6 места за следващия турнир за начинаещи, където можеш да срещнеш нови опоненти и да подобриш играта си.

👉 Запиши се на 18.82 Winter Night / Начинаещи до 17 февруари.

Последни новини
Емилиан Милушев с дебютна титла при втория си финал на Next Gen16.10.2024

Емилиан Милушев е новият шампион на Next Gen турнира в София, които се проведе в неделя. На финала т...