Да̀ниел Кристенсен дебютира при начинаещите

09.04.2024

След като през февруари триумфира на 18.82 Next Gen в София, Да̀ниел Кристенсен се окичи и със златото от категория ITL 25. На финала на Maleeva Winter Night, той взе трудна победа срещу Мирослав Василев, завършила при 6:4.

Мачът между Кристенсен и Василев продължи почти час и нищо не беше ясно до последно. Двамата си размениха по два гейма, но след дълго разиграване в петия, Да̀ниел направи пробив и стигнаха до 3:2. Миро допусна няколко непредизвикани грешки и резултатът бързо стана 4:2 за датчанина. След това Василев смени стратегията и започна да търси бекхенда на Кристенсен, което определено беше доста печеливш ход. Миро направи обрат в 40-тата минута, а след това изравни и до 4:4.

Изходът от срещата се реши в последните 10 мин, когато Да̀ниел направи пробив и взе сервиз гейма си. Така той затвори сета и мача при 6:4 и прибави 25 точки за националното класиране, а от понеделник е #159 в националното класиране на Интерактив Тенис. Пълен запис от финалната среща между Миро и Даниел можеш да видиш по-долу.

Поздравления и за Да̀ниел Кристенсен, и за Миро Василев за доброто им представяне на турнира! Мястото им на финала е напълно заслужено след всичките победи в надпреварата. Благодарим на домакините от ТК "Малееви" за страхотните условия.

А ние ще следим участието на Кристенсен на следващия турнир за начинаещи - 360 Night Tour ITL 25, където до момента той ще играе на осминафинал.

---

*Ако искаш да организираме турнир и в твоя град, пиши ни на office@interactive-tennis.com

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...