Първа титла за Александър Ялнъзов от 1882 Next Gen

05.02.2024

Поздравления за дебютантът Александър Ялнъзов, който спечели своя първи турнир в Интерактив Тенис. Александър е част от общността ни от ноември 2023 г., но вчера на Next Gen показа голям прогрес и стигна до финал, където надигра Борис Луков с 6:4.

Уникалният формат на Next Gen дава възможност на прохождащи любители в тениса да усетят тръпката от състезателната игра, в комбинация с тенис съвети. Благодарим на Георги Маринов за отделеното време в събота и професионалните насоки към новобранците!

Четвъртфиналите на съботния 18.82 Next Gen

Дванайсетте участници бяха разделени в 4 групи по трима, а двамата най-добри продължиха към четвъртфиналната фаза.

Победителят Александър Ялнъзов стигна до финал след като записа победа срещу Илия Николов с 6:2 и полуфиналистът Цветомир Христов с категоричното 6:0. Борис Луков пък си осигури място на финалите след трудна победа срещу Иван Дервентски, завършила с тайбрек при 6(7):5(4), а в полуфиналната фаза надигра Ганчо Додунеков с 6:3.

Додунеков беше водач в Група 2, след две победи срещу изгряващата звезда на Интерактив Тенис Михаил Гошкин с 6:2 и Петър Сълев, където мачът завърши с 6:1. Цветомир Христов също излезе Група 1 с две победи. В първата надви Николай Малчев с 6:1, а във втората - след драматичен мач срещу Александър Мишев, записа 67:55.

Поздравления и за Красимир Николов, който показа голям хъс, но малко не му достигна да запише победа в групите и да се класира за четвъртфиналите в събота.

Интересното е, че финалистите играха един срещу друг и в групите, но там Борис Луков записа победа срещу Александър Ялнъзов и резултат 6:4. За съжаление Луков не успя да повтори успеха и да остана втори в това издание на Next Gen.

александър ялнъзов

Честито на победителя! Поздравления още веднъж за всички прохождащи и начинаещи любители на тениса, които се включиха в този уникален формат. Комбинацията от състезание и насоки за подобряване на играта е доста ползотворна за всички играчи. Ако се питаш дали да се включиш в следващия Next Gen, ето какво сподели шампионът от януарското издание, Петър Колев:

“За хората, които все още се чудят дали да се запишат, бих казал да не губят време и да го направят, тъй като това ще ги срещне с много готини хора и ще се насладят на любимата им игра. Благодаря! Беше готина емоция.“

Ако искаш да се включиш в следващия Next Gen, следи турнирите в сайта или ни последвай във Facebook.

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...