Стартираме сезон 2023 с нов домакин и куп нововъведения

27.05.2023

Стартираме сезон 2023 с нов домакин на вечерните турнири. От 9 януари Интерактив тенис ще гостува на обновения столичен тенис клуб „МГ Парадайс“, който се намира в непосредствена близост до едноименния търговски център.

Това е първата дестинация в календара ни, като и тази година ще запазим традицията да организираме турнирите си на различни места, с разнообразни формати и категории за всеки.

И тази година имаш възможност да участваш на  “ITL Finals”, “Masters”, “Night Tour”, “Challenger”, “Weekend Tour”, както и съботно-неделните турнири, които ще носят името на своя домакин. Благодарение на единната рейтинг система всеки от тези формати ще бъде разделен на категории.

Това ще даде шанс на всеки да играе според ИТН номера си, което е и предпоставка за максимално равностойни двубои, което пък води до бързо развитие на уменията. Разбира се, основната категория на всеки от форматите е тази, която дава възможност да се регистрират всички, независимо от рейтинга им.

До участие се допускат най-добрите играчи, когато има ограничение в бройката. При определянето им се взима  предвид рейтинга и точките на играча, а турнирният директор има право да обяви WC карти за участие.

От тази година категориите с ограничения, ще носят точки за класирането, но те ще бъдат осезаемо по-малко от точките в основните категории. Както и до сега за класиране на финалите ще се взимат под внимание само точки, които са спечелени от основните категории. Това ще гарантира, че за участие в тях ще се класират най-достойните играчи.

Вечерните турнири отново ще бъдат в три категории, но ще има промяна в имената им. Категория ИТЛ125 става - „Начинаещи“, ИТЛ250 - „Напреднали“, а основната категория ИТЛ500 - „Експерти“. В основната категория се запазва точкуването, като победителя ще има шанса да спечели 500 точки.

В категории „начинаещи“ и „напреднали“ точките за победителите ще бъдат съответно 25 и 75. Формата на игра в тези три категории се запазва - “Fast 4”, като играчите ще имат на разположение 60 минути. Ако след тяхното изтичане няма победител, то геймовете от всеки недовършен сет се преобразуват в тайбрек точки и сета се доиграва в „мини тайбрек“.

Съботно-неделните турнири също ще продължат да радват любителите, като и при тях точкуването ще бъде променено. В основната категория победителя ще вземе 250 точки, а в по-ниската категория точките за победителя ще бъдат 20. Формата на игра се запазва един тайбрек сет до 6.

Друга интересна промяна е, включването на Weekend Tour в официалното класиране на ИТЛ. Така любителите ще могат да трупат точки докато си почиват със семейството. Точките от тази група турнири ще бъдат 250 и 500.

В календара ни за 2023-та ще продължим и с практичните „Challenger”, които се играят с неофициално домакинство на клубовете. Участниците могат сами да определят ден, място, час, та дори и формат на техните срещи. Всичко в този формат е пожелание, като само при разногласие се използват кортовете на посочения домакин.

Този формат традиционно е разделен на два етапа: квалификации в групи и директни елиминации. И тук е възможно разделение на категории, като всяка категория с ограничение ще носи на своя победител по-малко точки.

В основната схема на “Masters 1000”и “ITL Finals” се запазва традиционния формат на игра 2 от 3 сета до 6, без времеви ограничения, за да даде се шанс на играчите да се доближат максимално до професионалния тенис. 

Работим по подобряването на платформата, която ще ви даде възможност по-бързо и лесно да намирате подходящ турнир и ще можете да следите своя прогрес и този на опонентите ви.

Това са само част от новостите, които ви очакват през тази година. Всички очакваме с нетърпение новия сезон, в който да усъвършенствате уменията си на корта, да намерите нови приятели и да поддържате отлично здраве. За да се регистрирате за участие в някой от нашите турнири, влезте в личния си профил в системата и изберете къде искате да се включите.

Може да следите случващото на нашата Fb страница, във Viber групата ни или просто се насладете на срещите от "ITL FInals" в YouTube канала ни.

Последни новини
"Алигаторът" е първият полуфиналист на Vimax Open19.06.2024

Бившият No.1 Едиз Батран снощи си извоюва място сред полуфиналистите на Vimac Open Grand Slam в София. Виж видеа и резултатите до момента.