Радо Владимиров триумфира в ITL 500 след оспорван финал (видео)

26.08.2024

Късно снощи на кортовете на Тенис академия "Сесил Каратанчева" се изигра финалната среща на вечерния ITL 500. До финала достигнаха двама от най-силните играчи на Интерактив Тенис  - номер 1 за 2023 г. и настоящ водач в националното класиране Радо Владимиров, и амбициозният Мартин Михайлов, който още в началото на годината заяви, че ще се бори за участие във Финалите през декември. С играта си до момента, Михайлов е на път да осъществи целта си, което направи този финал още по-интригуващ.

Пътят до финала на двамата

Мартин Михайлов показа стабилна игра по пътя към финала, като не загуби нито един сет в мачовете си. Той започна с победи над Венямин Диков и Тома Атанасов, а след това се наложи с 4:2 4:3(5) над Боян Петков в оспорван двубой, който ще се запомни с отличните разигравания от двамата. На полуфинала, Миахйлов се изправи срещу Марти Дамянов, когото победи след драматична битка с два тайбрека в двата сета 4:3(1) 4:3(2).

От своя страна, Радо Владимиров също демонстрира класата си по време на турнира. В първи кръг той се справи с Мартин Барнеков, а на четвъртфинала преодоля завърналия се след дълга пауза Камен Маздрашки. В полуфиналната среща, Радо победи друг отличен играч представящ се на много добро ниво напоследък - Милен Георгиев с 4:2, 4:2, за да си осигури място във финала срещу Михайлов.

милен георгиев

Финалният двубой

Финалът започна перфектно за Радо Владимиров, известен като "люлинската томахавка". Той поведе с 3:0, след като реализира два пробива. Мартин обаче не се предаде и успя да намали преднината до 3:2, връщайки един от пробивите. Въпреки това, Радо се концентрира и затвори първия сет с 4:2 след нов пробив.

Във втория сет Михайлов започна силно с пробив, но Владимиров веднага го върна и затвърди за 2:1. Последва нов пробив за Радо, който поведе с 3:1. Мартин показа характер и върна пробива на 0, като намали резултата на 3:2 и не само това, а успя да изравни и до 3:3, довеждайки сета в мини тайбрек. В него Радо изпусна два мачбола, а при 5:6 допусна грешка при смач, което позволи на Михайлов да спечели сета с 4:3(5).

В решителната трета част, шампионският тайбрек, двамата игараха предпазливо до 6:6. След като размениха полетата си Радо Владимиров показа защо е номер 1, като спечели четири поредни точки и затвори мача с резултат 4:2, 3:4(5), 10:6.

Равносметка и ранглистата

Определено показаното от двамата на корта бе на изключително високо ниво, като Михайлов беше близо до сензацията. Въпреки загубата, той остана доволен от представянето си, макар и леко разочарован, че бе толкова близо да победи Радо.

С победата си Радо Владимиров спечели голямата награда ваучер на стойност 200 лв.от Sat Sport, а освен него прибави нови 500 точки към актива си и от днес вече има 6000 точки на върха на националното класиране на. След него се нарежда Марк Хаджижеков с 5378 точки, а трети е Мартин Дамянов с 3963 точки. Михайлов вече е в топ 8 за Финалите през декември и ако продължи с доброто си представяне, със сигурност ще го видим сред най-добрите.

През септември и октомври предстоят още много силни турнири, включително и есенния Grand Slam - Bosch Open 2024. Kвалификациите за него започват на 16 септември, а регистрацията е отворена 12 септември.

🎾 Запиши се за Bosch Open 2024

Последни новини
Два дни. Два турнира. Двама шампиони - Next Gen в Кюстендил16.09.2024

Йоан Трендафилов и Бисер Методиев са новите шампиони на Next Gen турнирите в Кюстендил, които се про...