Владимиров детронира Стоичков, Хаджижеков се справи с Боджаков

07.07.2023

Радо Владимиров и Марк Хаджижеков се класираха за полуфиналите на "Sofia Masters 1000" с награден фонд 1500 лева.

Водачът в схемата Марк Хаджижеков се класира за полуфиналите, след като елиминира петия в схемата Иво Боджаков с 6:2, 6:4 и така защити точките си от миналата година. За място на финала той ще се изправи срещу директния си конкурент за първото място в класирането Едиз Батран, който в изтеглена среща победи дебютанта Кристян Герасимов с 6:4 6:1. Полуфиналът между двамата ще се играе в петък от 18:00ч на централния корт в Борисовата градина.

В дългоочаквания сблъсък между младостта и опита Радо Владимиров  детронира Светослав Стоичков. С отпадането си на четвъртфиналите миналогодишният шампион ще отстъпи с 820 точки в класирането и е напълно възможно да излезе извън топ 10. 

 

Sofia Masters 1000 - Резултати

 

Победата на Радо не дойде никак лесно. Още в самото начало перничанина натисна люлинската томахавка и първия сет вървеше под неговата диктовка, но до 5:3. До тук стигнаха силите на Светльо, който видимо отпадна физически, а Владимиров започна да доминира на корта. Сетът се реши в тайбрек, в който Владимиров взе по-добрите решения и с няколко къси отигравания успя да пречупи младока.

Втората част на мача мина изцяло под диктовката на опитния Владимиров, който поведе с ранен пробив и успя да задържи преднината до края на сета. В края Радо допусна лек спад в играта си, но не позволи на Стоичков да върне пробива и по този начин се класира за своя четвърти пореден полуфинал в сериите Мастърс.

В спор за класиране на финала Радо очаква победителя от сблъсъка между поляка Матеуш Ейсмонт и щасливият губещ в схемата Павел Йорданов. При евентуална победа на поляка ще сме свидетели на поредния титаничен сблъсък със статут на 'малък финал'. Радо и Матеуш все още нямат официален двубой помежду си, а това ще предизвика допълнителен заряд.

Полуфиналът който е в долната част на схемата ще се играе в събота от 18:00ч, а финалът на турнира е насрочен за неделя отново от 18:00ч.

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...