Любен Попов триумфира в ITL Finals 2020

26.05.2023

Любен Попов записа безапелационна победа във финалния мастърс на Интерактив тенис, в който участваха осемте най-добри играчи на лигата за 2020.

В мача за титлата той победи с 3:6, 6:3, 6:5 Марк Хаджижеков след невероятна игра и зрелищни разигравания.

Финалът на годината започна с размяна на геймове, но Марк измъкна първия сет с 6:3. Във втория сет Хаджижеков продължи силното си представяне като поведе с 3:0 и беше готов да спечели втория сет, а с това и мача. Тогава обаче Любен показа защо е шампион на ИТЛ за 2019 и се слави като един от най-добрите аматьори в България.

Той взе шест сета поред и стигна до трети сет. В него Любен се изскубна напред за 5:3 и когато имаше един гейм до победата, Марк отвърна на удара и стигна до 5:5. Така титлата се реши в шампионски тайбрек, в който играта вървеше точка за точка. При 3:3 Любен записа четири поредни точки и след 7:3 спечели мача и титлата.

С триумфа си в Bottega ITL Finals 2020 Любен затвори 2020 година без нито един загубен мач, с пет спечелени турнира при най-добрите в лигата и 3500 точки в годишната ранглиста. За победата си в MG Tennis Club шампионът получи голямата награда на спонсора на турнира Bottega – тридневна екскурзия за двама до изба Bottega в Северна Италия.

Въпреки отличната си игра Любен Попов остана на 250 точки от първото място в лигата и от титлата „най-добър играч на Интерактив тенис за 2020“. Престижното отличие спечели Владислав Искренов, който за последните 12 месеца спечели седем турнира, а в три загуби на финала.

През тази година срещите от финалния мастърс бяха излъчвани за пръв път на живо с коментар от студиото на ИТЛ, което допринесе за максимално удоволствие на феновете. За пръв път състезанието имаше и официален партньор – производителят на пенливи вина Bottega, осигурил голямата награда за победителя. Вторият спонсор на надпреварата беше Tecnifibre, предоставил топките и награди за участниците.

Веднага след финала бяха раздадени традиционните и уникални за България годишни награди на Интерактив тенис. Бяха отличени най-проспериращ играч на лигата, най-успешен дебют на годината, най-посещаван профил в платформата на ИТЛ, най-активен участник, любимка на публиката, любимец на публиката и тенис клуб на 2020. Специални отличия получиха и спонсорите на финалите.

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...