Мартин Дамянов е първият финалист в категория ITL 500 в София

02.05.2024

Мартин Дамянов е първият финалист в кралската категория на 360 Night Tour и очаква своя опонент от втория полуфинал между Марк Хаджижеков и Мартин Михайлов - шампионът от априлския Maleeva Winter Night ITL 500.

Мартин Дамянов на път да направи дубъл в ITL 500

No.4 в ранглистата Мартин Дамянов имаше леки затруднения в първата среща на 360 Night Tour ITL 500. Двубоят срещу Светослав Бръмчев на ⅛ финалите продължи почти час, но всичко се реши в шампионския тайбрек, където Марто първи стигна до десетте точки. При краен резултат 2:4 4:3 10:5, Дамянов продължи напред, където го очакваше Андрей Андреев.

мартин дамянов ивайло иванов

Тук обаче късметът се усмихна на Мартин Дамянов. Финалистът от априлския ITL 500 - Андреев го надигра с 4:1 36:48 на четвъртфинала, но след мача Андрю обяви, че няма да продължи напред заради контузия. Това автоматично направи Дамянов полуфиналист, а снощи той заслужено си осигури място на финала с победа над Ивайло Иванов. Ето какво сподели Иванов след срещата:

“Нивото на любителите е наистина високо, а това ме амбицира за реванш!” Очакваме Ивайло да се включи и в предстоящия Grand Slam, където ще има възможност да покаже какво може. Vimax Sofia Open 2024 започва на 3 юни, така че има достатъчно време за подготовка. Именно Иванов отстрани един от претендентите за титлата, водещият на Break Point/Точка за пробив Петьо Борисов, след оспорван двубой, завършил при 35:47 2:4.

Пожелаваме успех на Мартин Дамянов, който има всички шансове да направи дубъл на титлата си от ITL 500 на кортовете на ТК “Каратанчева” през 2022 г. и да измести от третата позиция бившия No.1 на Интерактив Тенис - Едиз Батран.

Вторият полуфинал - Марк Хаджижеков срещу Мартин Михайлов

Марк Хаджижеков “Генералът” за втори път е на крачка от класирането за финал. На полуфинала на априлското издание на ITL 500, именно Андрей Андреев поднесе изненадата и посече шансовете на Марк, а двубоят им завърши с драматичното 2:4 4:2 11:9. Можеш да гледаш запис от срещата по-долу.

Поставеният под #1 в схемата Хаджижеков си извоюва място сред полуфиналистите след като първо отстрани Димитри Бенчев при 4:0 4:1, а след това надви Милен Георгиев шампионът на ITL 250 с 4:2 4:1. Марк е на крачка от класирането за финал и първа титла в Интерактив Тенис този сезон, която може да го приближи до водачество в националната ранглиста.

Везните за място във финалната двойка клонят към Марк и той има всички шансове да продължи напред. Двамата с Мартин Михайлов имат една официална среща на четвъртфинала на вечерния ITL 500 през февруари 2023 г. Тогава Хаджижеков отстрани Михайлов при краен резултат резултат 4:2 4:1, а по-късно и спечели турнира с победа над Едиз Батран.

Схемата на 360 Night Tour ITL 500, отреди първата среща на Мартин Михайлов да бъде срещу Патрик Вълчев, който отстъпи при 4:0 4:2. На четвъртфинала Марто продължи победната серия като надигра поставения под #4 в схемата - Боян Петков. При резултат 4:2 4:1, Михайлов заслужено се подреди сред полуфиналистите и е на крачка от дубъл на априлската титла от ITL 500.

Полуфиналът между Марк Хаджижеков и Мартин Михайлов е насрочен за неделя на кортовете на ТК “360” в Борисовата градина. Всеки е добре дошъл да подкрепи своя фаворит!

Включи се в следващия турнир от категория ITL 500

Междувременно тече записването за вечерния турнир от категория ITL 500, който ще се проведе в края на май. Победителят ще прибави 500 точки за класирането, които до голяма степен ще предопределят схемата за поставените на Vimax Sofia Open през юни. Сред първите заявили участие са Валентин Бонев, Иво Боджаков и Симеон Аданов, който дочуваме, че се цели в топ 8 и участие на Финалния Мастърс през декември.

Срещите ще се изиграят между 20 май и 2 юни на кортовете на домакина “МГ Заимов”. Остават последни 9 места, а записването е отворено до 17 май, така че побързай!

🎾 Запиши се на Zaimov Night Tour ITL 500

Последни новини
Нови шампиони и много емоции на Challenger турнири в страната30.08.2024

Challenger сериите продължават да се радват на висок интерес, а към календара се присъединява и Плев...