Ясни са победителите на благотворителния - The Human Safety Net

04.07.2024

През изминалия уикенд се проведе ежегодния благотворителния тенис турнир - The Human Safety Net, а Интерактив Тенис за поредна година подкрепя инициативата. Отново имаше две категории, като тази година видяхме по-силен интерес към надпреварата, а това може само да ни радва.

Глобалното предизвикателство на The Human Safety Net е кампания за набиране на дарения, която се прави всяка година. По време на нея доброволци организират т.нар. предизвикателства за набиране на средства. Едно от тях е благотворителният тенис турнир, който през 2024 г. се проведе за четвърта поредна година.

📸 Можеш да видиш снимки от турнира в събота тук.

Победителят при мъжете е…

Схемата при мъжете събра 24 тенисисти от начинаещи до напреднали, сред които видяхме и напълно нови лица. Такъв беше и случаят с Цветан Петров, който поднесе и изненадата в турнира. Той не само показа завидни умения, но и спечели титлата при мъжете почти безапелационно.

Всички играчи бяха разделени в групи, а Цветан излезе като водач с две победи, след като последователно надви Георги Рахнев и Калоян Николов с 6:0. В основната схема продължи с категоричните резултати, като първият му опонент Иван Дервентски отстъпи отново при 6:0, а на четвъртфинала Валентино Валентино не успя да се противопостави на Петров и приключи участието си при резултат 6:1. 

На крачка преди финала, Петров се изправи срещу шампиона при напредналите в ITL 75 - Станислав Донков, но и тук успя да се наложи и при 6:1 продължи напред към финала. Там го очакваше четвъртфиналистът от Santa Marina Open 2023 - Иван Михайлов, който бая го поизпоти и това беше очаквано.

Иван влезе в основната схема със същия резултат като Цветан - две победи с 6:0 срещу Драгомир Павлов и Георги Янчев. След като на ¼ финала отстрани финалиста от 360 Night Tour ITL 76 Живомир Георгиев стана ясно, че има всички шансове да стигне и до финал. Единствената пречка пред него беше французинът Стѐфан Кроз (Stéphane Croze), който почти не го затрудни, а двубоят им завърши при 6:2.

Финалният двубой между Цветан Петров и Иван Михайлов беше изключително равностоен и интересен, но в съботния ден по-добрият играч беше Петров. Освен купата, шампионът получи и благодарствена грамота за участието си в инициативата.

Битката при жените спечели Ралица Зашева

Турнирът за дамите привлече 8 участнички, които започнаха квалификациите в групи по 4. Това даде възможност за повече игра на кортовете на домакина - софийския тенис клуб “18.82”, а най-убедителна бе Ралица Зашева. Тя започна силно още в групите, където записа три победи и “отпусна” само два гейма на опонентките си, сред които беше и Анелия Ангелова, а срещата им завърши при 6:1.

От Група 2 излезе небезизвестната Александрина Трендафилова, която също записа 3 победи. На крачка преди финала, тя беше надиграна именно от Анелия в драматичен мач, завършил при 6:5. Така Ангелова и Зашева се срещнаха отново на финала, където Ралица нанесе втори удар и вдигна купата при 6:1.

Поздравления за всички играчи! Благодарим ви, че бяхте част от благотворителния турнир The Human Safety Net и, че подкрепихте каузата им - откриване на нови игротеки, които дават безплатен достъп на деца и семейства до консултации със специалисти ранно детско развитие, логопеди, психолози, социални работници и здравни специалисти.

Последни новини
Първи финал и първа титла за Йордан Петров при начинаещите (видео)21.10.2024

Йордан Петров покори златото на BNTC Night, след като надви Да̀ниел Кристенсен на финала на вечерния...