След оспорван финал, Христо Паричков завоюва втора титла в Казанлък

04.05.2024

Първият вечерен турнир в Казанлък не мина без изненади, но Христо Паричков успя да удържи на конкуренцията и да спечели надпреварата. Напомняме, че срещите в Казанлък се провеждат във формат два от три сета до 6, а това е истинско предизвикателство за играчите, както физически, така и психически.

На финала Христо надви Иван Боев, който развали плановете и на претендента Краси Минтов, и на Велчо Миронов. Последният двубоят беше изключително оспорван, но Паричков успя да затвори мача, а с това спечели и първата си титла този сезон.

Христо Паричко с втора титла в Казанлък

След триумфа в Казанлък през юни 2023 г., Христо Паричков на два пъти беше на крачка от финал. През юли Иван Бозуков го спря на полуфинала на вечерния турнир в Казанлък при 6:3 6:3, а малко след това Паричков направи втори опит за дубъл на Plovdiv Cup ITL 500. Там обаче Марин Нейков не даде шанс на Христо и той отстъпи при 6:3.

Този път обаче Иван Боев доста намали конкуренцията, а по пътя Паричков почти нямаше други затруднения. Първо надигра Владислав Ачкаканов при 6:2 6:1, а след това и Красен Георгиев, като срещата им завърши при краен резултат 7:5 6:1. Последната среща преди титлата и 250 точки за националната ранглиста беше с Иван Боев, а двубоят не бе никак лесен.

Иван Боев с първи финал

Иван Боев показа страхотна форма и развитие в играта си. След Финалния Мастърс в Казанлък през октомври миналата година, явно е натиснал здраво в подготовка за настоящия сезон и резултатът е видим.

В първата среща се наложи трудно над Адраман Агарджик с 63:77 6:4 12:10, но от там почти нямаше какво да го спре. На четвъртфинала доста категорично надви небезизвестния Краси Минтов при 6:1 6:2, а на крачка преди финала спря Велчо Миронов. При 6:4 6:4 Иван се устреми към спечелването на турнира, но там Христо Паричков развали плановете му.

христо паричков

Финалът на 1 Kazanluk Night Tour ITL 250

Христо поведе убедително на финала и затвори първата част с 6:3. Форматът обаче позволява сериозни обрати и точно това се случи във втората част, където Иван също записа 6:3. Победителят стана ясен в шампионския тайбрек, където Паричков успя първи да стигне до десетте точки, с което затвори сета и мача. Заедно с титлата той прибави и 250 точки за ранглистата, с което ще затвърди лидерската си позиция в регионалното класиране.

Поздравления за финалистите и всички участници, както и на домакина Атанас Кацаров за организацията на първия вечерен турнир в Казанлък! А ние ще следим представянето на тенисистите в следващия турнир от категория ITL 250, за който записването е отворено до петък, 10 май.

🎾 Включи се във 2 Kazanluk Night Tour

Последни новини
Васил Марков е новият шампион на Green Life Open20.06.2024

Купата на сингъл мъже и голямата награда на Green Life Open отидоха при Васил Марков. Виж запис от ф...