Пловдив, София и Варна излъчиха шампионите от третото издание на ITL Challenger

29.06.2023

За пореден път бяхме свидетели на вълнуващи срещи от серията турнири Challenger. 

Мартин Дамянов направи солидна заявка да превърне Challenger Sofia в своя крепост. Той отново показа висок състезателен дух и вдигна купата за трети път в кариерата си. На финала той срещна прогресиращия Георги Мечев, който израства с всяко следващо турнирно участие, но го надигра с 6-1, 6-3. 

„Удовлетворителна победа, макар, че не никак беше лесно. Жоро играе доста добър тенис напоследък и е опасен противник.” каза Дамянов след финала. „Страхотно е да спечеля тази купа за пореден път. Вече имах опит с успеха в този турнир и това ми помогна да открия правилния баланс в играта си.”

Борис Генков пък за пореден път завладя кортовете в Пловдив, показвайки шампионско постоянство през целия турнир. Той се наложи над Иван Танев на финала. Успехът донесе на Генков третия му Челинждър за годината – страхотен подарък за върховната форма напоследък.

Удовлетворен съм от представянето си през целия турнир.”, коментира Генков. „На финала очаквах сериозен отпор от Танев, след като той отстрани Маринов в предишния кръг. За щастие първият сет се разви благоприятно за мен. Вторият бе на съвсем друго ниво. Имаше доста фрапиращи моменти накрая, но успях да се справя. Благодаря на Ванката за предизвикателството.”

 

Междувременно финалът във Варна бе белязан от интрига. След като си размениха по един сет, Румен Найденов успя да се наложи над Димитър Славков с 10:4 във финалния сет и сложи ръце на купата. С титлата си Найденов шокира всички и показа, че когато полагаш услия резултатите не закъсняват.

„Изключително съм щастлив от резултата.”, коментира Найденов. „Това е моята първа титла от турнирите на ИТЛ, след като миналият месец успях да се приближа максимално близо до трофея, но отпаднах на полуфинал от Владо Влайков. Новият формат на сериите създаде доста завързани сблъсъци и, за щастие, моите усилия се увенчаха с успех.” 

Резултатите раздвижиха пластовете на регионална ранглиста на Интерактив Тенис. Поредният триумф на Дамянов го циментира на четвърта позиция за град София с 2075 точки, а Генков се изкачи до второто място за Пловдив, като скъси дистанцията си с лидера Атанас Гаджев на 58 точки. С победата си на финала Румен Найденов направи сериозен скок в регионалната класация за Варна и вече е седми с 227 точки.

Вижте всички резултати тук: Challenger Sofia, Challanger Plovdiv и Challenger Varna.

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...