Кой ще спечели първият Grand Slam - Vimax Open 2024?

23.06.2024

Броени часове ни делят от кулминацията на първия Grand Slam на Интерактив Тенис. В спор за трофея, 2000 точки за ранглистата и наградите на спонсорите излизат No.1 и No.2 - Марк Хаджижеков и Радо Владимиров. На централния корт на БНТЦ от 19 ч. започва срещата, а награждаването започва веднага след това. Каним всички любители на тениса да гледат най-очаквания двубой на живо от ложите в Борисовата или в Youtube канала ни.

Радо и Марк ще повторят финалите от двата Мастърса миналата година и предстои да видим дали Хаджижеков ще си вземе реванш. А No.2 вече хвърли ръкавицата:

“Очаква ме още един млад играч… подкарал съм ги младите. С опит ще го излъжа Марк без никакво напрежение и ще спечеля с 2:0. Даже давам и точен резултат 6:3 6:2.”, заяви Владимиров след полуфинала снощи с Борис Генков.

No.1 ще търси реванш срещу Радо Владимиров

Няма съмнение, че и двамата играчи достигнаха финала напълно заслужено, но не и без усилия. За Марк, трудностите дойдоха още в първи кръг от квалификанта Марин Нейков от Асеновград. Нейков показа класна игра и почти по нищо не отстъпваше на “Генерала”, но все пак след дълъг трисетов трилър, завършил с 7:6(11) 6(5):7 1:0(7) Хаджижеков продължи напред. Победата му послужи като трамплин, и без особени трудности той отстрани Милослав Марчев с 6:3 6:4, след което и Станислав Ников с 6:4 6:4.

На полуфинала снощи, Марк се справи и с бившия No.1 Едиз Батран, като при 6:3 6:2 се класира за финала на първия Grand Slam. Тези победи срещу силни съперници неминуемо ще заредят Марк с доза самоувереност за предстоящия финален сблъсък, който се очертава да бъде доста оспорван. Залогът е голям.

“Труден мач беше. С Едиз никога не е лесно, не е като другите съперници. Трябва да играеш всяка точка до край. Успях да се задържа въпреки, че втория сет ме поведе 2:0. Вдигнах оборотите и се концентрирах. Но за финала ще трябва да вдигна много нивото, със сигурност. С Радо съм играл много и ме е бил много, но имам да му връщам за миналата година.”, сподели финалиста Марк Хаджижеков за полуфинала и предстоящия двубои с Радо Владимиров.

Владимиров в поход за Голямата титла

Жребият пък беше по-благосклонен към Владимиров и той с лекота стигна до полуфинала. Без особени предизвикателства той отстрани последователно квалификанта Иван Андреев с 6:0 6:3, а след това се наложи над шампиона от ITL 500 - Мартин Михайлов с 6:4 6:1. На четвъртфинала демонстрира част от уменията си, защото съпротивата от страна на Милен Георгиев не беше много голяма и той отстъпи при 6:2 6:3.

Единствена пречка пред Радо беше Борис Генков от Пазарджик. И това беше финал преди финала. Владимиров буквално беше притиснат до стената, а нивото на тениса, на което станахме свидетели снощи беше като при професионалистите. Двусетовата битка приключи след почти час и половина игра, много пот и при резултат 7:63 6:3.

“Борето игра много добре. Играта му е много различна от това, което съм гледал във видеа. Доста е бърз, много добър бекхенд има, по-агресивен от моя. Много подвижен е и по-млад. Само че аз съм по-опитен. Наместих си играта и почнах да разнообразявам доста. Ретурите му станаха по-трудни и нямаше нищо общо с началото. Доста тежък опонент. Мога да му кажа само “Браво”. В неделя ме очаква още един млад… подкарал съм ги младите. С опит ще го излъжа Марк без никакво напрежение и ще спечеля с 2:0. Даже и точен резултат 6:3 6:2.”

Финалната среща ще се играе днес, на централния корт на БНТЦ, като началото е обявено за 19:00 ч. Елате в Борисовата градина да подкрепите двамата финалисти. Качеството на тениса гарантирано ще бъде на високо ниво, а входът е безплатен. Ако не - ще се видим в YouTube канала ни.

Церемонията по връчването на наградите ще започне веднага след мача, а те са:

1-во място: Купа и ваучер на стойност 500 лв.
2-ро място: Купа и ваучер на стойност 200 лв.

Благодарим на спонсорите, които осигуриха наградния фонд от над 2500 лв. за първия Grand Slam на Интерактив Тенис - Vimax Open 2024 - Vimax, Bosch, Sat Sport, Profirms!

Последни новини
Първи финал и първа титла за Йордан Петров при начинаещите (видео)21.10.2024

Йордан Петров покори златото на BNTC Night, след като надви Да̀ниел Кристенсен на финала на вечерния...