ITL Awards 2018 - Равносметката

26.05.2023

Големият шампион на Интерактив тенис за изминалия сезон година е Радослав Владимиров. Той взе приза за „най-добър играч за 2018“ на бляскавата церемония ITL Awards 2018.


Най-голямата аматьорска лига в България отличи звездите си и закри сезона в столичния Patron Cafe & Shot Bar. Един час преди тържеството Радо спечели Lotto ITL Finals 2018 и се бетонира на върха в ранглистата с рекордните 3500 точки. През сезона томахавката от Люлин не допусна нито една загуба в ITL със стабилна и агресивна игра. Той добави в богатата си колекция от трофеи още две купи – за най-добър играч в лигата и за победата си в третия Мастърс на ITL за 2018.

Втори в класирането остана съперникът му от финала на Lotto ITL Finals Станислав Иванов, натрупал 2070 точки. Купата за третото място взе Цветан Бешевишки, който се включи в лигата през лятото, но успя да влезе в топ 3. Тримата получиха купи, подаръци от „Лото“ и „Спорт депо“, и бутилки "Ботега", предоставени от „Трансимпорт“.


Мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков връчи плакети на победителите в традиционните за лигата категории. С приза за „изгряваща звезда на годината“ си тръгна Ивайло Боджаков. Специално отличие за постоянство получи Иван Бужев, който има зад гърба си 21 турнира в ITL. Наградата „любовта ще спаси тениса“ взеха Цвети и Тео.

Най-позитивните участници в лигата са Краси Ангелов и Искра Бочева. За най-дейно участие в организацията беше поощрена Мариана Грозданова. Дамите си тръгнаха с бутилка пенливо вино „Ботега“. Sportal.bg пък бе награден за принос в развитието на любителския тенис в страната. 


„Пожелавам на всички пълноценна почивка и да се видим през следващата година с нови сили за битките на корта”, каза Ивайло Цанков. “Нивото в Интерактив тенис става все по-високо, а мачовете – по-оспорвани. Участието дори при начинаещите е предизвикателство, а ние като организатори ще направим всичко възможно условията за игра да са перфектни. Надяваме се да спечелим за спорта още много мъже и жени, а началото на новия сезон ще бъде още на 7 януари с Първия вечерен турнир „Лото“ за 2019 година“, добави Цанков.


Партито в Patron Cafe & Shot Bar продължи до малките часове на петъчния ден, а бивши, настоящи и бъдещи звезди на ITL показаха, че знаят не само да играят. След девет вечерни турнира и три Мастърса през годината, стотици изиграни мачове и много нови съперници, аматьорите от Интерактив тенис демонстрираха добра форма и през нощта и си обещаха много нови срещи през 2019.

Последни новини
Васил Марков е новият шампион на Green Life Open20.06.2024

Купата на сингъл мъже и голямата награда на Green Life Open отидоха при Васил Марков. Виж запис от ф...