ВИДЕО: Пловдивчани тотално доминираха на Bankya Cup ITL 250

20.02.2024

Финалът в събота между двамата пловдивчани - легендата Атанас Гаджев и Ангел Стоименов, беше истинско шоу. Малкото зрители, които останаха в Банкя в края на деня, се насладиха на двубой от класа, но победителят можеше да е само един. 

Наско успя да запише победа срещу Ангел и да вдигне купата на Bankya Cup ITL 250, след почти час игра и само няколко непредизвикани грешки. С резултат 6:4 и купата в ръка, Гаджев прибави и 250 точки за националното класиране на Интерактив Тенис, а от понеделник е #12 в националната ранглистата с цели 1455 точки. Едва в началото на сезона, Гаджев се приближава към възможността за участие на Финалния Мастърс през декември, който събира най-добрите 8 играчи на национално ниво.

👉 Запиши се за Maleeva Winter Night ITL 250 до 1 март

Ангел Стоименов отстрани Иво Боджаков на полуфинала

Поставеният под #4 в схемата, Стоименов започна турнира в Банкя с категорична победа с 6:1 над Виктор Даков, който по-рано през деня надви заклетия фен на Левски - Емил Дерилов със същия резултат. Ангел продължи към четвъртфиналите, където се наложи над 88-мия в ранглистата Ясер Фесток с изненадващото 6:0. В предишните две срещи Ясер показа доста хъс за победа и успя да пребори Александър Станков с оспорваното 67:51 и Адриан Стоименов с 6:2. Определено играта на Ангел затрудни Фесток и продължи на 1/2 финала.

Полуфиналът между Ангел Стоименов и поставеният под #1 в схемата Иво Боджаков беше повече от интересен. Иво влезе по-уверено в срещата, а на Ангел явно му трябваше малко време, за да се отпусне и да започне да контролира играта. За съжаление, късметът не беше на страната на Боджаков, който даде всичко от себе си, но загуби с 6:3. Както каза по-късно и самият той: “Хареса ми, че в този турнир имаше разнообразни опоненти и интересни двубои!”, а със сигурност техният беше в топ 3.

Така Ангел Стоименов се класира за финала, където го очакваше Атанас Гаджев, доста загрял след полуфинала му срещу Александър Лефтеров.

ангел стоименов

Втори финал за Гаджев през този сезон

Финалът в гр. Банкя е втори за Гаджев през този сезон. В първия на 1 Challenger Plovdiv, Наско загуби именно от Ангел Стоименов с 6:3 6:3 и сега беше моментът за реванш, който дойде след три победи в схемата.

Bankya Cup ITL 250 срещна Гаджев първо с Иван Иванов на ⅛ финал. Иванов беше доста респектиран от Наско още преди двубоя, което най-вероятно попречи на по-доброто му представяне. С краен резултат 6:1, Гаджев продължи напред към четвъртиналите и Росен Димитров. Поставеният под номер #153 Димитров се бореше за всяка точка, но Наско беше устремен към финала и записа победа с 6:3.

Нищо обаче не беше ясно, защото на полуфинала го очакваше Александър Лефтеров. За съжаление, Алекс получи разтежение на левия крак в предишния двубой срещу Ивайло Воденски. Лефтеров водеше с 4:1, когато усети силна болка, но успя да завърши мача с тайбрек и 67:55. Това беше и причината да не бъде в най-добрата си форма за полуфинала, но даде всичко от себе си и затрудни Гаджев максимално, а крайният резултат от двубоя им е 6:1.

Осминафиналите на Bankya Cup ITL 250

Поставеният под #3 в основната схема Ивайло Воденски завърши турнира с 50 точки и една победа срещу младока Пламен Димитров с 6:0, а Ивайло Боджаков стигна до полуфинал, след два трудни мача. В първия успя да се наложи над Кристиян Филипов - победителят на 18.82 Winter Night за начинаещи, а във втория - Стефан Узунов, като и двата завършиха с краен резултат 6:3.

Александър Лефтеров започна турнира с труден мач срещу Мирослав Василев. Миро вече беше позагрял след срещата с Калоян Александров по-рано през деня, където записа 6:3. В мача срещу Лефтеров, Василев показа доста техника и точни удари, но допусна непредизвикани грешки, които го лишиха от място на четвъртфиналите.

 

 ивайло воденски александър лефтеров

Пламен Джонгов триумфира на утешителния турнир

След като се изиграха всички срещи от първия кръг, част от загубилите продължиха да се борят в утешителния турнир за 25 точки за националното класиране.

Пламен Джонгов си осигури място във финалната двойка след като последователно отстрани Калоян Александров с 6:1 и Адриан Стоименов с 6:2. А на финала, пловдивчанинът се изправи срещу Александър Станков - най-активният играч на Интерактив Тенис за 2023 г. Станков доста се поизпоти преди финала срещу Георги Рахнев, а двубоят им завърши с тайбрек и 67:55. Срещата между Пламен и Александър беше изключително равностойна в началото и двамата се захапаха здраво. В съботния ден обаче Димитров имаше повече сили и триумфира на утешителния турнир с 6:2. 

пламен джонгов

Благодарим на всички участници за страхотния турнир! Както и на Борн - Препарати от Германия, които осигуриха награди за финалистите на Bankya Cup ITL 250.

Можеш да видиш всички снимки от Bankya Cup ITL 250 тук.

Регистрацията за следващия вечерен турнир от категория 250 все още тече, но остават по-малко от 10 места. Турнирът е подходящ за всички любители на тениса - от начинаещи до напреднали, които искат да прогресират в националното класиране на Интерактив Тенис. Срещите се играят на закрито, вечер след 21:00 ч. на кортовете на домакина ТК "Малееви".

👉 Запиши се за Maleeva Winter Night ITL 250 до 1 март

Последни новини
Емилиан Милушев с дебютна титла при втория си финал на Next Gen16.10.2024

Емилиан Милушев е новият шампион на Next Gen турнира в София, които се проведе в неделя. На финала т...