Ясни са победителите на февруарските Challenger турнири

06.03.2024

Февруарските турнири от сериите Challenger завършиха и вече имат своите шампиони. Някои тенисисти отпразнуваха 3-ти март с първи победи за този сезон, а други просто затвърдиха лидерството си.

Напомняме, че тези турнирите са подходящи за любители от всички нива, които искат да избират кога и къде да играят. Няма такса за участие към Интерактив Тенис, а разходите за наем на корт и топки се поемат от играчите.

А ето как завършиха февруарските издания в Перник, Пловдив, София, Варна.

Светослав Стоичков триумфира в Перник

Първият ни турнир от сериите Challenger в Перник събра 11 участника, но за сметка на това четирима от тях са в топ 100 на Интерактив Тенис. Изненадата в турнира поднесе Тодор Даскалов, който отстрани поставеният под #5 в схемата Адриан Петров на четвъртфинала с 7:6. На полуфинала Тодор игра срещу No.1 за 2022 г. - Светльо Стоичков, който не му даде никакъв шанс. “Пернишкият винкел” отвя Даскалов с 6:2 и се класира за финала.

Другият полуфинал беше между #2 и #3 в схемата Мартин Милчев и Чавдар Иванов, които направиха страхотен мач. След оспорвана игра и резултат 7:6, Мартин си осигури място във финалната двойка, а там го очакваше ожесточена битка със Стоичков. Светльо триумфира на първия Challenger в Перник след резултат 6:3 и вдигна първа купа за сезона.

станислав стоичков

Стоименов си върна на Гаджев в Пловдив

В първия полуфинала на 2 Challenger Plovdiv един срещу друг играха Атанас Гаджев и Ангел Стоименов. Ангел имаше да си връща на Наско за финала в Банкя преди по-малко от месец и не пропусна възможността. След резултат 6:3 той продължи към финала, където го очакваше Деян Таушанов.

Деян се класира за финала, след като отстрани #100 в ранглистата - Иван Танев със 7:5, но не успя да наиграе Ангел, който по всички личи, че е в отлична форма. Стоименов защити титлата си от 1 Challenger Plovdiv и не даде почти никакъв шанс на Таушанов, а двубоят завърши с резултат 6:1 77:73.

С победата си Ангел се изкачва на първото място в класирането за региона.

ангел стоименов

Първа титла за Дамянов от Challenger-a в София

Мартин Дамянов спечели първа титла за този сезон и от понеделник вече е #4 в националната ранглиста с 2595 точки, като измести Валентин Бонев. Марто триумфира на 2 Challenger Sofia, като на финала се наложи над другия претендент и поставен под #2 в схемата - Константин Янов с 7:5

Дамянов стигна до финал, след като отстрани Симеон Аданов от надпреварата с 6:1. Константин Янов пък надви полуфиналиста Веселин Димитров, който е топ 3 на най-активните играчи на Интерактив Тенис с цели 345 мача.

Виж националната ранглиста към 4 март 2024 г.

мартин дамянов

Николай Димитров е новият No.1 във Варна

Николай Димитров временно оглави регионалния шампионат след като спечели 2 Challenger Varna. Той стигна до финал след категорична победа над Стефан Крумов с 6:1, но там го очакваше No.1 за 2023 г. в морската столица - Владимир Влайков.

Влайков стигна до финалния двубой, след като надигра Борислав Илиев с 6:0 на полуфинала. А финалната среща беше класическа - поставените в схемата под #1 и #2 излезнаха един срещу друг. Този път обаче Ники (2) успя да запише 6 гейма, срещу само 3 за Владо. Така Димитров си подари страхотна победа за националния празник - 3-ти март.

Виж класирането за Варна от тук

Поздравления за всички победители и участници! Очакваме ви на кортовете в София, Варна и Пловдив след 11 март, а съвсем скоро ще отворим записването и за Challenger турнирите през април.

---

*Ако искаш да организираме турнир и в твоя град, пиши ни на office@interactive-tennis.com

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...