Алекс Китов разби конкуренцията и спечели втора титла за сезона

26.05.2023

Александър Китов записа името си за втори път сред шампионите във вечерните тенис турнири за аматьори - „Лото 2016". В 4-я кръг от календара Алекс показа, че се намира в страхотна форма и с отличната си игра вдигна още една купа и защити спечелената от него в предишен кръг „шампионска тениска“, предоставена от основния спонсор на лигата SportDepot.

Победителят не загуби нито един сет по пътя към първото място надигравайки сериозни съперници като Ясен Чорбаджийски, Никос Панетимитакис и Цветомир Ценков. На финала Алекс надигра шампиона от „ЗАШО 2014“ Радослав Владимиров, който въпреки болките в китката, даде всичко от себе си за достойното си представяне.

Тази победа на Алекс му донесе нови 500 точки към актива, което го прави втори във временната ранглиста с точков актив от 1090т. Водач с 1480т продължава да бъде Станислав Иванов.

Любопитно е, че шампионът се включи в турнира като резерва на отказалия се в последния момент Петър Котев, но по подобие на националния отбор по футбол на Дания през 1992-а година той успя да се възползва от открилата му се възможност да триумфира като шампион.

Състезанието, което се проведе при отлични условия, осигурени от ТК "Диана" в София, беше белязано от сензационно отпадане още в първи кръг, на победителя от финалния Мастърс за 2015-а Никола Милев. Изненадата поднесе Светослав Козалиев, който с категоричното 2:0 сета отстрани някогашния опонент на Надал от надпреварата. На същия етап от турнира друг от фаворитите, настоящият шампион Едиз Батран отпадна след оспорван двубой с Радослав Владимиров с 1:2 сета. По пътя си към финала Радослав Владимиров успя да елиминира и водача в ранглистата Станислав Иванов. 

Днес е крайният срок да заявите участие в 5-я вечерен турнир. Той ще бъде генерална репетиция преди започващия на 11-ти април „Лото Вечерен Мастърс“.

Станете и вие част от играта, като се запишете още сега за някой от турнирите организирани от Интерактив Тенис.

Последни новини
Новият шампион при напредналите е Павлин Петров (ВИДЕО)25.07.2024

Павлин Петров спечели своята първа титла в Интерактив Тенис, след като снощи на финала надигра Никол...